Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

 

Egyéni keresés

Bullmasztiff


A fajta története, kialakulása
XIX. századi Angliában az orvvadászat sokak számára az egyetlen megélhetési forrás volt. Mivel elfogásuk esetén igen szigorú büntetés várt rájuk sokszor attól sem riadtak vissza, hogy a vadőrökre lőjenek.
Érthető hát, miért próbálkoztak a vadőrök olyan kutyafajta kitenyésztésével, amely veszélyes munkájuk során képes megvédeni őket.
Olyan kutyákra vágytak, amely csöndben, akár órákig is mozdulatlanul lapul rejtekhelyén, majd gazdája parancsára azonnal a vadorzóra rohan és hatalmas erejével földhöz szegezi. Így született meg végül a bullmasztiff, amely a bulldog kitartását és bátorságát és a masztiff erejét és szimatát ötvözte. Mivel feladata rendkívül veszélyes volt, a fajta kitenyésztésébe csak a legjobb fizikumú és idegrendszerű egyedeket vették be. Feltétel volt még a sötét szín, mivel a vadorzókat jellemzően éjszakai ténykedésük közben kellett tetten érni és elfogni, így egészen századunk első évtizedéig szinte kizárólag csíkos egyedek léteztek.

 

Viselkedés és jellem

Megbízható és éber őrkutya, ugyanakkor végtelenül nyugalmas és csöndes, melynek révén nagyszerű családtag válik belőle. A bullmasztiff az egyik legnagyszerűbb babysitter, akit csak kívánni lehet. A gyerekekkel nagyon türelmes és elnéző. Az idegenekkel szemben általában barátságos vagy közömbös, s higgadtsága, türelme egészen addig tart, amíg szeretteit, otthonát veszély nem fenyegeti. Rendkívüli előnye, hogy ellenfelét nem marcangolja, hanem hatalmas erejével a földre viszi, és ott tartja. Általában hasonlóan türelmes az idegen kutyákkal is. Amíg nem fenyegetik biztonságát vagy tekintélyét, addig rendkívül elnéző fajtársaival.
Egyszerűen nem tűri, hogy bárki megkérdőjelezze elsőbbségét. Különösen értelmesek, bár erős egyéniségük hagyatéka ként néha túlságosan is akaratosak.


Általános leírása:
Erős testfelépítésű, arányos termetű, nagy erőt mutató kutya, amely azonban nem nehézkes.
Természetét élénkség, megbízhatóság, kitartás és éberség jellemzi.
Marmagasság:
kanok: 63,5-68,5 cm;
szukák: 61-66 cm
Súly: kanok: 50-59 kg;
szukák: 41-50 kg
Szín: A csíkos minden árnyalata, a sárga különböző árnyalatai, csak a szín tiszta, egyöntetű és határozott legyen. Kis fehér jegy a mellkason megengedett, más fehér jegy nem kívánatos. Nélkülözhetetlen a sötét pofa, ugyanígy a sötét tónus egészen a szemekig, továbbá a sötét jegyek a szem körül, amelyek együttesen a kívánatos kifejezést biztosítják.


Category: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése