Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

 

Egyéni keresés

Schnauser


A schnauzer három különböző méretben fordul elő.
Megkülönböztetünk óriás, közép és törpe schnauzert.
Származásuk szerint ősi német fajtáról beszélhetünk, amely már a XVI. századtól megtalálható egyes feljegyzésekben. Nevük az orrot, pofát jelentő német schnauze szóból ered. A többi fajtától jellegzetes, dús bajusza különbözteti meg.
Szőre rendszeres trimmelést igényel !
Igen sokrétű kutyafajtáról van szó. Míg az Egyesült Államokban munkakutyaként tartják számon addig Ausztráliában és Nagy- Britanniában a haszonkutyák csoportjába sorolják.
Sok közös tulajdonságuk mellett a különböző méretük miatt, természetes, hogy néhány eltérő tulajdonsággal is rendelkeznek.


Az Óriás Schnauzer merészsége nyugalommal és megbízhatósággal párosul, jóindulatú, a gazdához feltétlen hűséges. Nagyon fejlett érzékszervei, intelligenciája, kiképezhetősége, ereje, kitartása, gyorsasága, az időjárás viszontagságaival és a betegségekkel szembeni ellenálló képessége teszi az Óriás Schnauzert egy bátor és kitartó szolgálati és munkakutyává.


Az óriás schnauzer
Színe fekete, szürke

Marmagassága:
65-70 cm (kan),
60-65 cm (szuka)


Súlya: 30-35 kg


A Közép Schnauzer drótszőrű, közepes méretű inkább robosztus mint karcsú, kutya. Tipikus jellemvonásai: Bátor vérmérséklet mely higgadtsággal, jóindulatú természete játékossággal és éberséggel párosul, ugatóssá válás nélkül. Féktelen erő szorult egy kis testbe, csordultig van büszkeséggel. Idegenekkel szemben nem köt azonnal barátságot kissé bizalmatlan. Tartása energikus embereknek valók akik ügyesen kitudják használni és kezelni tudja szinte végtelen hevességét, mozgékonyságát.

 

A Közép Schnauzer
Színe fekete, szűrke.

Marmagassága: 45-48 cm

Súlya: 18-20 kg


A Törpe Schnauzer talán a legnépszerűbb fajta a schnauzerek között. Okos és fürge kiskutya.
A Közép Schnauzer kicsinyített változata, a törpés megjelenés hibái nélkül. Kis termet nagy személyiséggel. Jellemvonásait a törpe kutyákra jellemző temperamentum és sajátos egyéniség erősíti.
Az intelligenciája, kitartása, elszántsága és ébersége teszi a Törpe Schnauzert egy kellemes társsá és házőrzővé, melyet egy kisebb lakásban is könnyű tartani.


A Törpe Schnauzer
Színe fekete, szűrke.

Marmagassága: 30-35 cm,

Súlya: 5-6kg


Category: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése