Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

 

Egyéni keresés

Foxterrier

A klasszikus angol terrierek mintapéldái: tele vannak energiával, fékezhetetlenek és imádnak civakodni. Ez a foxterrier.

A fajta története, kialakulása
Bár a fajta népszerűsége az utóbbi időben csökkent még mindig az egyik  legismertebb a terrierek közül. Származását tekintve eredeti angol fajta. És mind a legtöbb, angolok által kitenyésztett kutyának, a foxterriernek is köze van a vadászathoz. Az ezernyolcszázas években kitenyésztett "foxi" feladata a róka és borz vadászatban való segédkezés volt, mint kotorékeb. Később felismerve sokoldalúságát széles körben elterjedt. Míg kezdetben a simaszőrű változat volt a divat, később a drótszőrű változat vált keresettebbé.

Viselkedés és jellem
A foxi kicsi, de kíváncsi, élénk, éber, jó jelzőkutya.
A terrierek tipikus képviselője, azok jellegzetes makacsságával együtt. Mozgásigényét nem csak hosszú sétákkal, hanem sok-sok játékkal kell csillapítani. Aki egy foxit fogad a házába, az készüljön fel rá, hogy az elkövetkező 15 évben rengeteg időt fog labdadobálással eltölteni.
Bolondos, igazi mókamester. Gazdája sohasem fog unatkozni, mindig képes megnevettetni kétlábú falkavezérét. Bármilyen kicsi is egy foxi, következetes nevelést igényel kölyökkorától kezdve, ha nem akarjuk, hogy a fejünkre nőjön.



Kölyökkorától kezdve minél több fajtársával találkozzon kis foxterrierünk, kölykökkel és felnőtt kutyákkal egyaránt. Így a helyes szocializálás sok kellemetlen kalandtól kíméli meg a gazdát, ugyanis a foxik hajlamosak túlbecsülni magukat, és akár egy falka rottweilerrel is felvenni a harcot.
Megfelelő motivációval gyorsan tanulnak, hiszen rendkívül intelligensek. Nem szabad azonban lebecsülni a foxterrier veleszületett vadászszenvedélyét, és nagy hangsúlyt kell fektetni a behívás tanítására, hogy bármilyen szituációban magunkhoz hívhassuk kutyánkat.


Általános leírása:
A drótszőrű és a simaszőrű foxterrier csupán szőrzetében tér el, a két fajta amúgy mindenben megegyezik.
A simaszőrű foxterrier lehet tiszta fehér, illetve fehér barnás vagy fekete foltokkal, mindenesetre a fehér színű területnek kell dominálnia, akárcsak a drótszőrű foxterriernél. A csíkos, vörös vagy májszínű foltok nem kívánatosak.
Marmagasság:38-39 cm (kan)
illetve 37-38 (szuka)
Súlyuk körülbelül 7-8 kg.

Category: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése